Juttu julkaistu alunperin Pikkukaupunki.fi:ssä 9.8.2016. Alkuperäisen jutun pääset lukemaan TÄSTÄ

Olemme saaneet luvan julkaista jutun sivuillamme.


Kova meno, hyvä show

 

Puheensorinaa usealla kielellä ja moottoripyöriä silmänkantamattomiin. Loviisan liikuntahallin ympäristöön on kokoontui heinäkuussa yli 200 Honda Gold Wing- motoristiklubin jäsentä viikonlopun viettoon.

 

Vantaalainen Tapio Jokinen on paitsi intohimoinen motoristi myös GoldWing Club Finlandin järjestämän vuositapaamisen yhteyshenkilö. Tapio, voitko kertoa hieman tapahtumasta?

Olemme Loviisassa kansainvälisellä tapahtumallamme. Vuosittain näitä kansainvälisiä tapahtumia järjestetään vain yksi, joka vuosi eri paikassa. On myös paljon muita tapahtumia, mutta ei kuitenkaan tällaisissa mittasuhteissa.

 

Mikä mielestänne tapahtumassa on hienointa?

Kyllä se on nämä hienot pyörät ja ihmiset, kavereita kaikki.

 

Mitä klubitoiminnasta saa irti?

Olemme kaikki hieman iäkkäämpiä ja kun monet ovat harrastaneet tätä pitkään, tästä on tullut pikemminkin elämäntapa. Kokoonnumme usein ympäri vuoden. Tätä tapahtumaa Loviisaan suunnittelimme puolitoista vuotta. Siinä tuli vietettyä monta hyvää saunailtaa.

 

Miten päädyitte Loviisaan tänä vuonna?

Se onkin sitten vähän monen mutkan takana. Olimme alun perin menossa muualle täällä rannikolla, mutta heidän yhteistyöhalunsa ei valitettavasti ollut riittävä. Loviisassa puolestaan yhteistyöhalu oli kertakaikkisen loistavaa, aivan ennenkuulumatonta.

 

Oletan että pidätte Loviisasta?

No kyllä. Täällä on tultu usein käytyä, kahvilla ja syömässä, tuttu paikka.

 

Miten toimintaan pääsee mukaan? 

Kyseessähän on Honda Gold Wing -merkkikerho eli kriteeri päästä mukaan toimintaan on hyvin yksinkertainen: sen merkkinen moottoripyörä. Eikä vuosimallilla ole väliä, pyörä voi olla uusinta uutta tai vaikka vuodelta -75.

 

Minkälaisia ihmisiä on mukana toiminnassa?

Paljon eri ikäisiä ja monista eri maista. Tässä kokoontumisessa on edustettuna noin 20 eri kansallisuutta. Nyt on paljon porukkaa Italiasta, mutta klubilaisia löytyy myös esimerkiksi Ruotsista ja Valko-Venäjältä. Pisimmän matkan tehneet taitavat olla Espanjasta. Ja matkat taittuvat luonnollisesti pyörän selässä.

Vladimir, Nikita, Irina ja Vitali, Valko-Venäjä

Olimme Italiassa, Puolassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Ukrainassa ennen kuin saavuimme Loviisaan. Vaikka on tullut nähtyä jo monta eri paikkaa, pidämme Loviisasta paljon. Sekä tietenkin Gold Wing -klubista!

Loretta Drago, Padova, Italia

Meillä on loistava Gold Wing -klubi Italiassa. Meitä matkusti noin neljäkymmentä tänne Loviisaan. Tulemme kaikkialta Italiasta, Pisasta, Genovasta, Venetsiasta… Emme olleet ennen kuulleet edes Loviisasta. Nyt olemme täällä ja pidämme siitä valtavan paljon. Tämän jälkeen jatkamme vielä Venäjälle, Kaliningradiin toiseen Gold Wing -klubitapahtumaan.

Sami, Päivi ja Vinski, Oulu

Olemme harrastaneet moottoripyöräilyä jo kymmenkunta vuotta. On tullut reissattua paljon, myös Virossa ja Ruotsissa. Matkat taittuvat kyllä hyvin koko perheen voimin, riippuu vähän ilmanpaineen tilasta niin sanotusti.


Småstadsliv Summer Crew 

Teksti: Fanni Fagerudd

Kuvat: Onni  Ahvonen

www.pikkukaupunki.fi

 

alkuperäinen juttu julkaistu: pikkukaupunki.fi